Тайван съобщи в понеделник, че е засякъл 39 китайски бойни изстребители и

...
Тайван съобщи в понеделник, че е засякъл 39 китайски бойни изстребители и
Коментари Харесай

Тайван засече 39 китайски военни самолета и самолетоносач

Тайван заяви в понеделник, че е засякъл 39 китайски бойни изстребители и самолетоносач покрай острова , откакто американски унищожител и канадска фрегата минаха през Тайванския пролив през уикенда, заяви The Defense Post.

Между неделя и понеделник сутринта 26 самолета и 13 военни кораба са оперирали към острова , до момента в който други 13 самолета са били засечени от ранните часове на понеделник, съгласно министерството на защитата на Тайван.

Китайският транспортьор Shandong също беше засечен в понеделник на към 60 морски благи югоизточно от най-южния завършек на Тайван, плавайки на изток.

През последните години Пекин ускори военния и политически напън върху Тайван, като постоянно организира военноморски учения или изпраща бойни самолети които допират въздушното пространство на страната, в отговор на всякакви дипломатически задължения с Тайпей.

Тайван заяви, че 22 от 39-те самолета, засечени неотдавна, са пресекли междинната линия на Тайванския пролив , стеснен воден път сред острова и Китай.

" Военните наблюдават от близко обстановката и са упълномощили на самолети, кораби на флота и наземни ракетни системи да реагират ", се споделя в изказване на министерството на защитата на Тайван.

В събота Китай съобщи, че войските му са " в непрекъсната висока подготвеност " , откакто двата кораба, принадлежащи на Съединените щати и Канада, са минали през Тайванския проток.

Американският флот сподели, че корабите са били разрушителят с управляеми ракети от клас Arleigh Burke USS Ralph Johnson и HMCS Ottawa и че преносът " показва уговорката на Съединените щати и нашите съдружници и сътрудници към свободен и отворен тихо-индийски океан ".

Съединените щати и западните съдружници усилиха " свободата на корабоплаването " през Тайванския проток и противоречивото Южнокитайско море, с цел да потвърдят, че и двете са интернационалните водни пътища, което разгневи Пекин.

През април Пекин организира военни учения за преструване на обкръжаването на острова през април, откакто Цай се срещна с ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти в Калифорния.
 Китай подготвен да смаже независимостта на Тайван
Китай подготвен да смаже независимостта на Тайван

Пекин ще се опълчи на опити за външна намеса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР